Schimmeldiagnostiek
Als pedicure doe ik er alles aan mij verder te specialiseren. Afgelopen week heb ik een cursus schimmeldiagnostiek gevolgd in Amsterdam gegeven door Mischa Nagel in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Schimmelinfecties aan de nagels en de voet zijn de vierde meest voorkomende klacht bij de huisarts.

Er zijn naast preventieve maatregelen 2 methoden om de bestaande schimmelinfectie te bestrijden:

1. Indien er een nagel geïnfecteerd is door een schimmel is behandeling essentieel om de schimmelgroei te remmen. Dit doet uw pedicure door de aangetaste nagel regelmatig zo dun mogelijk te frezen. Dit bevordert de groei en de doorlaatbaarheid (voor medicatie) van de nagelplaat. Afhankelijk van de snelheid waarmee de nagels uitgroeien zal dit resulteren in een nagelplaat die weer gezond gaat uitgroeien. Producten die optimaal resultaat geven en waar ik mee werk zijn: Mycocure, L-Mesitran ( honingzalf) en een schimmeldodende spray voor in uw schoenen.

2. Door het oraal slikken van een antischimmelmiddel ( op voorschrift van een arts) én door lokale behandeling van de aangetaste nagel door uw pedicure hanteert u een methode die er op gericht is de schimmel van alle zijden aan te pakken en te vernietigen. Hierbij moet men het kostenaspect en de evt. bijwerkingen van de medicatie accepteren. Vandaar dat ik mensen adviseer de infectie altijd eerst volgens methode 1 te behandelen. Dit vergt van u als klant de bereidheid gedurende langere tijd de aangetaste nagels te behandelen. Het is hierbij belangrijk alle schoenen die u draagt wekelijks in te sprayen met antimycosemiddel. Vanzelfsprekend hoort hierbij het goed afdrogen van de voeten, het beperken van lang en warm douchen of baden en het beperken van zeepgebruik. Indien u deze bereidheid hebt kan ik samen met u uw schimmelinfectie bestrijden.